01

Expertisecentrum Voedingsmiddelenindustrie

Feiten en Cijfers

In Q2 van 2021 was de omzet van Nederlandse bedrijven in de voedingsindustrie 8,1% hoger dan in dezelfde periode in 2020. In Q1 was dit percentage nog -3,5%. Op deze  pagina een blik op de winst van drie grote Nederlandse spelers op de voedingsmarkt. 

Food Innovatie

PAULINE VAN SCHAYCK

Redesign your Food Business

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!

Foodlog.nl

Eikenprocessierupssaus tegen verspilling

Eikenprocessierupssaus smaakt een beetje als vissaus. Dat ontdekte Emile Corre, kunstenaar en fruitslager van de rozebunker.nl.

Food Innovatie

Management

MISCHA BRENDEL

Suikertaks als oplossing?

Eind 2018 presenteerde de overheid het Nationaal Preventieakkoord (NPA): een serie doelstellingen om de Nederlandse bevolking gezonder te laten leven. Anno 2021 zijn er slechts dertien van de 39 gestelde doelen in het NPA gehaald op, concludeerde het RIVM in juli. We eten veelal nog te ongezond.

NAOMI HEIDINGA

Verzekeren van bedrijfsrisico’s wordt steeds lastiger

De verzekerbaarheid van bedrijfsrisico’s in de voedingsmiddelenindustrie staat onder druk. Dat heeft onder meer te maken met schades in de voedingsmiddelen-industrie, klimaatschades, een slecht investeringsklimaat en consolidatie in de verzekeringsmarkt.

Management

Proces & Productie

JANET KOOREN

Intelligentie optimaal benutten

Column

JOHAN BOOT

Producten moeten goed smaken

Proces & Productie

Eurofins

Tips om risico op voedselfraude te verkleinen

EVMI is mogelijk gemaakt door:

MICHELLE WIJMA

Deze mogelijkheden biedt een Masterchef

MICHELLE WIJMA

IJssalon van het Jaar 

MICHELLE WIJMA

GELATO DAY 2021

Food lab

MICHELLE WIJMA

Zelftest voor allergenen in etenswaren

Bedrijfsinformatie

Corbion

De kortste route naar voedselveiligheid

Food lab

Michelle Wijma

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Food lab

ondernemen | Financiën

Bacteriële opsporing verzocht

Evenementen

FOOD TECHNOLOGY

7 redenen om deel te nemen aan Food Technology 2021

De toekomst

MEREL RIJNEN

De kunst van het prutsen