Carrière | Continue het proces verbeteren (copy)

Management

Continue het proces verbeteren

DOOR:  Nelleke van der wekken

Nelleke van der Wekken was op zoek naar een baan in de foodsector, waarbij ze haar volledige aandacht kon richten op het continu verbeteren van het proces. Die baan vond ze bij McCain Foods.

“Ik werk inmiddels een jaar als Continuous Improvement Manager. Het bevalt goed, al is het wel lastig om in coronatijd aan een nieuwe baan te beginnen. De meeste overleggen gaan digitaal en dat is toch wat anders dan mensen in real life te ontmoeten.”

Ze was op zoek naar een nieuwe uitdaging, toen ze door een kennis werd gewezen op een vacature die uitstond bij DUPP. “Ik was op zoek naar een baan die zich volledig richt op het continu verbeteren van het proces, het liefst binnen een foodbedrijf.” Ze volgde een bachelor biomedische wetenschappen. “Die opleiding heb ik afgerond, maar dat was niets voor mij. Vervolgens heb ik een master Health Food Innovation Management aan de Universiteit Maastricht gevolgd, een opleiding gericht op gezondheid en de levensmiddelenbranche. Daar vloeit mijn voorkeur voor dit werkveld uit voort.”

Ze houdt zich bij McCain Foods zowel op kleine als grotere schaal bezig met het verbeteren van het proces. “Mijn baan houdt in dat ik zowel voor dagelijkse kleine verbeteringen een structuur probeer neer te zetten, als bij grotere projecten, om echt diepgaande verbeteringen tot stand te brengen. Dat doe ik niet alleen, maar met een team aan experts op diverse werkvelden. Ik begeleid vooral het proces, terwijl anderen de kennis aanleveren. In mijn vorige baan was ik kwaliteitscoördinator. Daarbij hield ik me ook bezig met het doorvoeren van verbeteringen in de fabriek, bijvoorbeeld na klachten of afwijkingen. Dit was maar een klein onderdeel van mijn werk naast zaken als specificatiebeheer en risicoborging. Mijn huidige functie draait volledig om het continu verbeteren van het proces. Daarbij komt ook verandermanagement kijken. Wanneer zaken in de fabriek worden aangepast, kan dat op weerstand stuiten bij de medewerkers die daar mee te maken hebben.”

Nelleke kende het bedrijf al een beetje voordat ze er ging werken. “Mijn vorige werkgever was een leverancier van McCain Foods, daarom had ik af en toe contact met mensen van het bedrijf.” McCain Foods is een internationaal bedrijf, bekend van onder meer diepvriesfrites. “Ook Mora en CelaVita vallen onder McCain. Ik werk in de vestiging in Lelystad, samen met zo’n 250 anderen. Daar worden frites, wedges en aardappelvlokken gemaakt. Het motto van McCain is Be good, do good. Het valt me op dat veel mensen er al jaren werken, dus kennelijk voelt men zich er thuis.”

Veel ervaring had Nelleke niet met solliciteren en recruitmentbureaus. “Wat ik fijn vond was dat er echt goed werd gekeken of het een goede match zou zijn tussen mij en McCain. De gesprekken gingen niet alleen over mijn kennis, ook mijn karakter was van belang om te zien of ik binnen de bedrijfscultuur zou passen. De interesse hield niet op na mijn plaatsing: ook nadien ben ik nog een aantal keer gebeld om te vragen hoe het bevalt. Ze plaatsen dus niet zomaar iemand, maar vinden het belangrijk dat het voor beide partijen werkt.”

Nelleke van der Wekken


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaalmagazine.evmi.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Carrière | Continue het proces verbeteren (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/digitaalmagazine.evmi.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Carrière | Continue het proces verbeteren (copy)

    Volgende artikel