Expertisecentrum Voedingsmiddelenindustrie
Feiten en Cijfers
In Q2 van 2021 was de omzet van Nederlandse bedrijven in de voedingsindustrie 8,1% hoger dan in dezelfde periode in 2020. In Q1 was dit percentage nog -3,5%. Op deze pagina een blik op de winst van drie grote Nederlandse spelers op de voedingsmarkt.
Food Innovatie
PAULINE VAN SCHAYCK
Redesign your Food Business
Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!
Foodlog.nl
Eikenprocessierupssaus tegen verspilling
Eikenprocessierupssaus smaakt een beetje als vissaus. Dat ontdekte Emile Corre, kunstenaar en fruitslager van de rozebunker.nl.
Food Innovatie
Management
MISCHA BRENDEL
Suikertaks als oplossing?
Eind 2018 presenteerde de overheid het Nationaal Preventieakkoord (NPA): een serie doelstellingen om de Nederlandse bevolking gezonder te laten leven. Anno 2021 zijn er slechts dertien van de 39 gestelde doelen in het NPA gehaald op, concludeerde het RIVM in juli. We eten veelal nog te ongezond.
NAOMI HEIDINGA
Verzekeren van bedrijfsrisico’s wordt steeds lastiger
De verzekerbaarheid van bedrijfsrisico’s in de voedingsmiddelenindustrie staat onder druk. Dat heeft onder meer te maken met schades in de voedingsmiddelen-industrie, klimaatschades, een slecht investeringsklimaat en consolidatie in de verzekeringsmarkt.
Management
EVMI is mogelijk gemaakt door:
MICHELLE WIJMA
Deze mogelijkheden biedt een Masterchef
MICHELLE WIJMA
IJssalon van het Jaar
MICHELLE WIJMA
GELATO DAY 2021